Barnfoton och familjefoton

Som mamma är jag väl medveten om hur kort tid barnen är små och som fotograf hoppas jag att alla inser hur värdefulla fotominnena är senare – både för föräldrarna och även för barnen själva. Hos oss får barnen vara sig själva på fotona – det må det vara ett fundersamt barn eller ett glatt och livligt barn.

De första fotona av barnet kan tas redan när barnet är mindre än två veckor – då sover barnen mycket och man kan ta ljuvliga babyfoton av dem. Fast det alltid är ljuvligt att ta vackra och skojiga foton av barnet, oavsett åldern.

I samband med barnfotograferingar kan man också fotografera syskon och/eller hela familjen. Ibland kan det löna sig att boka en helt egen tid för ett familjeporträtt. Kunde familjeporträtt en gång om året bli en ny tradition hos er? Rolig gemensam kvalitetstid, då man tillsammans får uppleva något nytt och skapar fotominnen. Finns det något trevligare än att titta på bilderna som tagits av barnen under årens lopp och se hur de växer och familjen ändras. Och glöm inte att man kan komma på familjefotografering även om barnen inte länge är riktigt små. Ett familjeporträtt är också en fin present ide!