#IhanaÄiti

Elämä ei ole täydellistä. Äidit eivät ole täydellisiä. Ja se on ihan ok. Vaikka et ole täydellinen voit kuitenkin olla #ihanaäiti. Minäkin voin.

IhanaÄiti

Aloitin työt esikoisen ollessa 3kk. Sain siihen lähipiiriltä paljon tukea, muutenhan se ei olisikaan onnistunut. Suurin kriitikko siinä kohtaa asui minun pään sisällä. Voinko olla hyvä äiti, vaikka käyn töissä kun lapsi on noin pieni?

Toisen lapsen kanssa viihdyin kotona vähän pidempään, mutta en kuitenkaan ole mikään kotiäitityyppi. Eikä siinä ole mitään pahaa. Olen siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi ihana äiti. Ihana äiti on myös se, joka on valinnut toisin ja on pitkään kotona lasten kanssa.

IhanaÄiti

Meidän lapsilla on ikäeroa viikkoa vajaa 1,5 vuotta. Se on ollut rankkaa, mutta myös ihanaa.

Sen sijaan, että neuvolalääkäri taivastelee, että ”miten ihmeessä te pärjäätte kahden noin pienen kanssa?!” niin olisin odotusaikana kaivannut tukea tähän uuteen elämäntilanteeseen. Olisin kaivannut kannustavia sanoja ja uskoa kykyihini äitinä: ”Kyllä sinä pärjäät, vaikka eteen tulisi mitä. Ja jos tarvitset apua, niin sitä on saatavilla. Olet ihana äiti!”

IhanaÄiti

Äitiyden ilmapiiri on välillä vähän turhan tuomitseva. Varsinkin netissä toisten äitien valintoja kritisoidaan todella kovin sanakääntein. Taivastelu ja tuomitseminen ei kuitenkaan auta ketään, vaan tukeminen, aito hyväksyminen ja myötätunto.

Siksi haluan olla mukana #Ihanaäiti – kampanjassa. #tuetaaneituomita

IhanaÄiti

Meidän lapset ovat saaneet sekä kaupan soseita, että sormiruokaa. Meidän lapset ovat käyttäneet sekä kestoja että kertakäyttövaippoja. Meidän lapset ovat nukkuneet perhepedissä, mutta myös omassa sängyssä. Meidän lapsia on kannettu kantoliinassa, mutta meidän neljävuotias viihtyy vieläkin välillä rattaissa. Lapsilla on ollut harrastuksia, mutta juuri nyt viihdymme paremmin kotona. Meillä siivotaan kyllä, mutta silti meillä on usein sotkuista.

IhanaÄiti

Välillä kovaäänisin tuomitsija löytyy omasta päästä. Lapselleen haluaa vain parasta, mutta välillä on vaikea tietää mikä lapselle on parasta. Ja mielipiteitä löytyy kyllä suuntaan ja toiseen.

Ei ole kenenkään etu, että erilaiset valinnat tuomitaan ja toisin valinneet leimataan huonoiksi äideiksi. Siksi ryhmä yrittäjä-äitejä laittoi liikkeelle tämän #ihanaäiti – kampanjan. Toivomme, että jokainen pysähtyisi hetkeksi ja näkisi, mitä hyvää omassa äitiydessä on, mutta myös mitä hyvää muiden äitiydessä on.

IhanaÄiti

Elämä (varsinkaan lapsiperheessä) ei ole täydellistä kiiltokuvaa, mutta se ei haittaa. Kun lapsen perustarpeet on tyydytetty, niin äidin on lupa tehdä omia valintoja. Ja vaikka levätäkin vähän välillä.

Tämä kuvasarja kuvastaa hyvin elämän epätäydellisyyttä ja sitä mitä kiiltokuvan takana tapahtuu. Valokuvaaja-äiti halusi kauniin kuvan itsestään lasten kanssa. Toisin kävin. Mutta ei se haittaa. Rakastan näitä kuvia. Rakastan lapsiani (ja myös itseäni) juuri tällaisena.

T. Niina, joka on kaikesta huolimatta #ihanaäiti

IhanaÄiti

Ole sinäkin mukana #Ihanaäiti -kampanjassa näin:

Jaa kuva itsestäsi somessa #ihanaäiti -hästägiä käyttäen. Voit tuoda kuvassa tai kuvatekstissä esille sen miksi olet ihana äiti juuri sellaisena kuin olet. Haasta samalla mukaan omat ihanat äitiystäväsi.

Tai jos bloggaat, niin kerro jokin merkittävä tarina tai ihanin onnenhetki omasta äitiydestäsi blogissa ja jaa teksti #ihanaäiti -hästägiä käyttäen. Haasta samalla myös ihanat bloggariäitiystäväsi mukaan.

#ihanaäiti #‎tuetaaneituomita‬ #‎stopthemommywars‬ ‬#‎moms4moms‬‬

Blogin kuvat: ihana kollegani Mirkku Merimaa