Keväisiä hääkuvia ja vinkkejä hääkuvaajan valintaan

_MG_3520-EditHääkuva-3396-Edit
Ulkona on ollut jo jonkun aikaan ihmeen keväistä. Aurinko paistaa ja linnut laulaa. Kevät on rakkauden ja pitkälti myös häiden suunnittelun aikaa, joten ajattelin laittaa pitkästä aikaa blogiin hääkuvia.

Rupesin miettimään kevättä ja muistin, että minullahan on ihanan keväisiä hääkuvia, vaikka kuinka paljon julkaisematta. Itseasiassa kun blogi on elänyt hiljaiseloa jo pidemmän aikaa, niin minulla on tosi paljon kaikenlaisia kuvia julkaisematta.

No nyt kevään ja Studio Onnin 12-vuotissynttäreiden kunniaksi herätän blogin taas henkiin. Studio Onni tosiaan täyttää 9.2.2016 12 vuotta. Uskomatonta mutta totta.

Hääkuva_3422-EditHääkuva-3410-Edit

Koska kevät on myös uudistumisen aikaa, niin olin viime keväänä hääkuvausworkshopissa Espoon Kartanolla. Luonnon valolla kuvaaminen ei ole aiemmin ollut minun juttuni, mutta ihanan valoa tulvivan studion ja tämän workshopin kautta olen tutustunut syvällisemmin myös luonnonvaloon. Ihanaa, että ei ole koskaan valmis ja aina voi oppia jotain uutta.

Sain workshopista paljon inspiraatiota ja vinkkejä omaan työskentelyyn. Tässä osa siellä kuvatuista kuvista. Pareja oli kaksi ja lisäksi kauniita kattauskuvia ja muita häiden yksityiskohtia, joten niitä näette ehkä blogissa myöhemmin. Viimeistään ensi keväänä 😉

_MG_3439-Edit _MG_3460-Edit _MG_3571-Edit_MG_3432-Edit _MG_3464-Edit
Jotta blogissa olisi muutakin sisältöä kuin kauniita kuvia (vaikka ovathan nekin tärkeitä), niin halusin jakaa myös aikaisemmin kirjoittamani 5 vinkkiä hääkuvaajan valintaan. Toivottavasti saatte niistä ajatuksen aihetta, kun hääkuvaajan valinta on ajankohtainen.

_MG_3455-Edit _MG_3465-Edit

Viisi vinkkiä hääkuvaajan valintaan:

1. Katsokaa paljon hääkuvia & jutelkaa eri hääkuvaajien kanssa.

Kannattaa valita kuvaaja jonka kuvista pitää ja jonka kanssa kemiat kohtaa ja johon on helppo luottaa. Jokaisella kuvaajalla on oma tyyli ja omat toimintatavat ja paras tapa löytää itselle mieluisa kuvaaja on katsella kuvia ja kysellä kuvaajilta miten hän toimii eri tilanteissa. Ei ole yhtään huono idea tavata kuvaaja ennen lopullista päätöstä.

Kuvaajalta kannattaa kysyä esim. Kuinka kauan kuvaus kestää? Kuinka paljon kuvia kuvaaja ottaa? Koska kuvat saa? Mitä jos sataa kaatamalla, kun piti kuvata ulkona? Mitä jos kuvaaja sairastuu? Entä jos kuvaukseen haluaa mukaan muita (lapsia, kaaso & bestman tms.)?

_MG_3497-Edit_MG_3462-Edit _MG_3492-Edit_MG_3504-Edit_MG_3502-Edit _MG_3506-Edit _MG_3558-Edit_MG_3530-Edit

2. Pelkkä hääkuvaus vai koko päivän dokumentaarinen kuvaus, mikä on teidän juttunne?

Kuvaaja voi ottaa vain ”viralliset” hääkuvat, joko studiossa tai miljöössä, mutta kuvaajan voi pyytää kuvaamaan myös vihkitilaisuuden (isossa ja pimeässä kirkossa on vaikea saada kunnon kuvia, jos ei tiedä mitä tekee ja omista kunnon kalustoa) ja/tai hääjuhlan (haluatteko, että hääjuhlaa kuvaa kummi tai serkku, vai saisivatko kaikki häävieraat sittenkin nauttia hääjuhlasta ilman valokuvauksen tuomaa stressiä).

Stressittömin (ja tietenkin myös kallein vaihtoehto) on palkata ammattivalokuvaaja ikuistamaan koko hääpäivän, potretteineen kaikkineen. Silloin voitte olla varmoja, että saatte hääpäivästänne kauniit muistot myös kuvien muodossa.

3. Älkää tuijottako vain hintaa

Eri kuvaajien hintoihin sisältyy eri asioita ja kannattaa tietenkin selvittää etukäteen mitä rahalla saa. Mutta kannattaa myös muistaa, että ammattitaidosta, näkemyksestä, toimintavarmuudesta ja kunnon kalustosta kannattaa ehkä maksaa hieman enemmän, ettei hääpäivän jälkeen tule ikäviä yllätyksiä.

Älä kannata harmaata taloutta, vaan valitse kuvaaja, joka varmasti hoitaa myös veronsa ja yhteiskuntavastuunsa.

_MG_3607-Edit _MG_3621-Edit _MG_3651-Edit _MG_3658-Edit _MG_3671-Edit

 

4. Ajoitus on tärkeä – miettikää eri vaihtoehtoja ja valitkaa teille sopivin

Hääkuvat voidaan ottaa ennen vihkimistä (jolloin meikki, kampaus & puku ovat täydelliset, mutta jännitys pahimmillaan), vihkimisen jälkeen (jolloin tunnelma on vapautuneempi, mutta vieraat joutuvat odottamaan hääparia) tai ihan muuna päivänä, esim. koemeikin & kampauksen yhteydessä (jolloin ei ole kiire, eivätkä vieraat joudu odottamaan, mutta jolloin kuviin ei ehkä saada hääkimppua tai juuri samanlaista kampausta kuin hääpäivänä)

5. Virallisten hääkuvien ei tarvitse olla virallisia

Ammattivalokuvaajan ottamien kuvien ei tarvitse olla tylsiä ja jäykkiä pönötyskuvia vaan niissäkin saa hassutella. Hyvä hääkuvaaja osaa ottaa rennommatkin kuvat, jossa kaikki näyttää hyvältä ja hän myös ehdottaa ja asettelee teitä, kun omassa päässä lyö tyhjää.

Vaikka vierastatte kuvattavana olemista ja noita jäykkiä muotokuvia, kannattaa kuitenkin keskittyä hetki kuvattavana olemiseen, niin saatte kauniit kuvat muistoksi suuresta päivästänne.

Hääpäivästä teille jää vain kolme konkreettista asiaa: aviopuoliso, sormus ja valokuvat – näiden valintaan kannattaa siis panostaa <3

_MG_3599-Edit _MG_3626-Edit _MG_3665-Edit _MG_3680-Edit

Kiitos kaikille workshopiin tavalla tai toisella osallistuneille!

Suunnittelu & stailaus: Hey Look
Kouluttajat: Maria Hedengren & Susanna Nordvall
Kuvauspaikka: Espoon Kartano
Hääpuku: Anna Matilda
Korut: Annette Tillander
Hiuskorut: Aino Bridal
Meikki & hiukset: Villi Vanilja
Sulhasen puku: Stockmann
Kukat: Michaela of Hey Look
Nauhat: Silk & Willow

Ja ihanan maistuvan lounaan meille loihti Aan Tafel

Save