Mikä ihmeen Trash the Dress?

Hääkuvaus - trash the dress kuvaus

Kun häät on vietetty, eikä haluta säilyttää hääpukua vuosikymmeniä kaapissa, niin siitä voi tehdä taidetta. Trash the dress kuvat ovat hauskoja, vähän erilaisia, ehkä hieman muotikuvamaisia hääkuvia, jotka kuvataan pukua säästelemättä. Näissä kuvissa voi toteuttaa villeimmätkin ajatuksensa. Metsän keskellä makoilu rakkaan kanssa, hääpuvun uittaminen, polttaminen tai vaikka maalaaminen – kaikki on mahdollista.

Hääkuvaus - Trash the Dress kuvaus

Minun vanha hääpukuni on ollut kohta kymmenen vuotta kellarissa muovipussissa. Mitä sinä olet tehnyt hääpuvullesi? Voisiko sille olla jotain parempaa käyttöä?

En osaa edes sanoa miksi säästän tuota pukua. En elättele toiveita siitä, että tyttäreni haluaisi aikanaan käyttää sitä, mutta vaikea siitä puvusta on luopuakin. Onhan se niin kaunis. Ja siihen liittyy niin paljon ihania muistoja.

Hääkuvaus - Trash the Dress kuvausHääkuvaus- Trash the dress kuvausHääkuvaus - Tras the Dress kuvaus

Tietenkin hääpukua voi sovittaa kerran vuodessa ja olla onnellinen jos/kun se vielä menee päälle. Onhan tällä hääpuvun käyttämiselle tehty ihan oma teemapäiväkin – 15.1 järjestettävä Käytä Hääpukuasi-päivä jolloin hääpukua saa käyttää ihan luvan kanssa. Mutta olisiko kuitenkin joku muu vaihtoehto parempi?

Hääkuvaus- Trash the dress kuvaus

Morsiuskimppu - Kukka

Olen miettinyt samaa kuin Marja, joka Studio Onnin facebook-sivuilla pohti, että pitäisikö tuo 10 vuotta kaapissa ollut puku laittaa vielä kerran päälleen ja fiilistellä päivä morsiamena. Ja tehdä trash the dress kuvaus. Tai fearless bridal kuvaus, niin kuin tätä kuvaustyypiä myös kutsutaan. Vapaasti suomennettuna siis peloton morsiuskuvaus tai hääkuvaus pukua säästelemättä.

Hääkuvaus- Trash the Dress kuvaus

Fearless bridal on ehkä kuvaavampi nimi kuin trash the dress. Vaikka trash the dress tarkoittaa suoraan käännettynä puvun tuhoamista, mutta aika harvoin hääpuvut tuhoutuvat kuvauksissa kokonaan. Puku saattaa likaantua ja ehkä kastuakin, mutta kyllä puku voidaan yleensä palauttaa kaappiin (ehkä pesulan kautta) kuvauksen jälkeenkin.

Hääkuvaus - trash the dress kuvaus

Niin hullulta kuin se voi kuulostaa, niin minusta trash the dress kuvauksen ydinajatus on ainutkertaisuus. Halutaan että puku on yhtä ainutkertainen kuin rakkaus ja parisuhde. Ei haluta kierrättää pukua, mutta ei myöskään pitää sitä tyhjänpanttina kaapissa. Halutaan juhlistaa tuota ainutkertaista rakkautta ja suhdetta vielä kerran ja saada siitä upeita ja ainutkertaisia kuvia, joita ei hääpäivänä ole voitu ottaa. Ihana kaunis hääpuku voi jatkaa elämäänsä kauniina tauluna kodin seinällä.

Hääkuvaus . trash the dress kuvaus

Trash the dress kuvauksissa kuvataan usein morsianta yksin, mutta otetaan myös kuvia (hää)parista yhdessä. Sulhasen puku on sen verran monikäyttöisempi, että sitä harvoin halutaan tuhota, mutta kyllä sekin pesula-käynnin jälkeen on ihan käyttökunnossa vaikka kuinka oltaisiin kuvattu trash the dress kuvia.

Hääkuvaus - Trash the dress kuvaus

Trash the dress kuvauksen voi tehdä heti häiden (ja ehkä häämatkan jälkeen) tai sitten sen voi tehdä myöhemmin. Vuoden päästä tai vaikka kymmenen vuoden päästä, kun rupeaa miettimään, että miksi sitä hääpukua oikein säästetään.
Olen ollut hääparien kanssa kuvaamassa näitä vähän erilaisia hääkuvia metsässä ja rannalla, kaupunkimaisemissa ja autioilla kallioilla, vaikka missä. Nämä nimenomaiset kuvat on kuvattu Lohjalla Kalkkipetterissä, vanhan kalkkitehtaan alueella.

Hääkuvaus - Trash the dress kuvaus

Trash the dress kuvaukset vapauttavat hääparin ja kuvaajan hääpäivän rajoituksista – aikaa on enemmän kuin tavallisessa hääkuvauksessa ja hääpukua ei tarvitse varjella yhtä tarkkaan kun hääpäivänä. Kampaus ja meikki voivat olla erilaiset kuin hääpäivänä, eikä kukkia välttämättä tarvita. Hääpukua voi myös tuunata asusteilla – kumisaappaat tai lempi-tennarit, nahkatakki tai kaulahuivi – mielikuvitus on rajana kun suunnitellaan trash the dress kuvauksia.

Hääkuvaus - Trash the dress kuvaus

Tämän blogin kuvat ovat Trash the Dress kuvauksesta joka teimme muutamia viikkoja sitten Lohjalla yhteistyössä Ninkan kanssa. Tässä malli ei ole oikea morsian, vaan tämä kuvaus tehtiin ihan meidän omista lähtökohdistamme, koska halusimme tehdä jotain hauskaa mahtavien tyyppien kanssa, mutta siitä lisää myöhemmin.

T. Niina, joka miettii että pitäisikö ensi kesänä heittäytyä kuvattavaksi, kun hääpäivästä tulee kuluneeksi 10 vuotta. Uusinta hääkuvaus Trash the dress teemalla – miltä kuulostaa?

P.S. Suurkiitos kaikille, jotka olivat mukana mahdollistamassa tämän hauskan kuvauspäivän! Mallina oli ihana Laura. Ninkan Nina teki meikit ja kampaukset ja myös hiuskorut ovat hänen käsialaansa. Sisters in Bloom:in Nonna teki kauniit kukkakimput meille ja Stilissiman Hanna lupasi meille hääpukuja tuhottavaksi. Niin ja assareina häärivät Matias ja Robin.