Räväkän taidemaalarin muotokuvat

Nämä muotokuvat kuvattiin jo kesällä, mutta värikkäät kuvat sopivat minusta hyvin tähän alkusyksyyn.

Studio Onnin 10-vuotissynttäreiden kunniaksi arvoin keväällä 2014 10kpl kuvauslahjakortteja. Yhden tällaisen lahjakortin sai käsiinsä Suomusjärveläinen taidemaalari Helena Tuura. Kun sovimme kuvauksesta ja kuulin hänen ammattinsa, innostuin heti.

Taiteilijan muotokuvat

En halunnut tehdä ihan perus muotokuvia vaan halusin, että ammatti näkyisi jotenkin kuvissa. Maalauksia, väriä, pensseleitä! Pyysin Helenaa ottamaan mukaan jotain työhön liittyvää rekvisiittaa, jotta saataisiin muotokuviin mukaan persoonallista otetta.  Kun näin Helenan ihanat, voimakkaan väriset maalaukset innostuin vielä lisää. Nuo pitää saada kuviin mukaan, mieluiten kaikki.

Taiteilijan muotokuvat

Räväkkä, herkkä, hauska – tästä upeasta naisesta löytyi niin monta puolta, että oikein hengästytti. Kuvausaikakin meinasi loppua kesken, ideoita pulppusi ja innostuimme molemmat kuvauksesta. Tässä tulos. Taidemaalarin muotokuvat, olkaa hyvät. Mitä pidätte?

Taiteilijan muotokuvat

Ja näin Helena itse kirjoitti kuvauksesta, kun pyysin häntä kertomaan minkälaista kuvattavana oleminen oli: ”Maalarina inspiraationi lähde on aina ollut ihminen, ihmismieli. Ja valokuvauskin on aina kiinnostanut. Mutta nyt pääsin mallinhommiin, josta olin teininä unelmoinut!

Taiteilijan muotokuvat

Niinan pyynnöstä otin rekvisiitaksi viimeaikaisia maalauksia, maaleja ja siveltimiä. Otin myös miestenpuvun, joka päällä olen jo pitkään halunnut tulla kuvatuksi!
Jännitys vatsassani avasin studion oven. Studio oli aivan mahtava ja kuvaaja Niina tosi miellyttävä!

Taidemaalarin muotokuvat

Hän saikin minut rentoutumaan, nauramaan! Minä jopa sain maalata pleksille maalivetoja! Hupaisaakin sattui – pleksirekvisiitta romahti kiinnityksistään, kun niin innolla aloin siihen sutimaan maalia!!! Mutta se vain entisestään rentoutti kuvaustilannetta!

Taiteilijan muotokuvat

Kuvista tuli todella upeita! Niina jos kuka on oikeassa ammatissa – ihmisten parissa! Hän osaa olla ihminen ihmiselle!!!”

Kiitos Helena hauskasta kuvauksesta ja kauniista sanoistasi!

T. Niina

 

P.S Lisää Helenasta ja hänen upean värikkäästä taiteestaan löytyy hänen nettisivuiltaan ja facebookista.